Mindre og mindre kameraer

De fleste kameraene som selges i Norge er digitale, og flere og flere foretrekker ørsmå kameraer som kan tas med over alt.

Pentax Optio S
Pentax Optio S Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Pentax har allerede rukket å få suksess med sitt Optio S-kamera, som kom på markedet tidligere i vår. Dette er et av de aller minste 3,2 megapiksels kameraene som har 3x optisk zoom. Kameraet måler bare 83 x 52 x 20 mm, og vekten stopper på 115 gram med minnekort og batteri. Til tross for at kameraet kun er 2 cm tykt, trekkes objektivet helt inn i huset når kameraet ikke er i bruk.

Kamerahuset er i aluminium, og gir et inntrykk av robust kvalitet. Vi har foreløpig kun testet dette i en begrenset periode, og er overrasket over hvor god bildekvaliteten er. I tillegg kan det ta opp videoklipp med lyd.

I neste uke vil du kunne lese hele testen her på DinSide Data.

Canon Digital Ixus II

I disse dager lanserer Canon et nytt tilskudd til sin Digital Ixus-serie, og Digital Ixus II er enda mer kompakt enn sine forgjengere. Det er her snakk om et kamera som ellers har mange likhetstrekk med Digital Ixus V3, som gjorde et godt inntrykk på oss da vi testet det. Det måler 85 x 56 x 23.9 mm, altså noe større enn Optio S fra Pentax. Vekten passerer 200 gram inkl batterier og minnekort.

Canon Digital Ixus II
Canon Digital Ixus II Vis mer


Kameraet har en 3,2 megapiksels bildebrikke, og har et 2x zoom-objektiv utviklet av Canon selv. Det har noen betjeningsmessige forskjeller i forhold til tidligere Digital Ixus-modeller, men den største forskjellen i tillegg til størrelsen er at Canon for første gang har valgt å bruke minnekort av typen SD i et av sine kameraer. Dette er en langt mer kompakt minnetype enn CF-kortene som Canon tidligere har sverget til. Dette er en vesentlig årsak til den reduserte størrelsen på kameraet.

I likhet med Optio S kan også Digital Ixus II ta opp video med lyd.

Også dette kameraet ligger på testbenken, og vår rapport vil foreligge i god tid før 17. mai-feiringen.

Her finner du vår store test av digitale kameraer

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer