Mindre og råere PalmPilot

PalmPilot er en gedigen suksess. 3Com har nå solgt over 2 millioner eksemplarer av denne lille datamaskinen, og kommer i høst med en ganske spennende ny utgave, Palm IV (med kodenavn Razor).

Publisert

PalmPilot hadde riktignok en noe trang fødsel, men takket være en svært hendig størrelse, god brukervennlighet og utmerkede synkroniseringsmuligheter mot PCer, har den fått en stadig voksende, nærmest fanatisk brukerskare.

Nå er den blitt en såpass stor suksess at Microsoft -- og deres samarbeidspartnere på Windows CE-siden -- har følt seg forpliktet til å lage "PalmPilot-kloner", maskiner som til forveksling er lik 3Coms lille sak. Heldigvis videreutvikler 3Com sin lille modell, og firmaet vil innen utgangen av 1999 komme med to nye modeller, Razor og Bali.

Razor dukker opp allerede sent i høst. Først og fremst er dette en enda smalere modell enn den eksisterende Palm III. Den har oppladbart batteri som lades når maskinen står i den såkalte "vuggen" (cradle), som benyttes når den kobles til PCen. Den har en bra sort-hvit LCD-skjerm -- i motsetning til den grålige skjermen på dagens modeller -- og en ny og kjappere Motorola-prosessor. Den bruker enda mindre strøm, og vil i tillegg kunne benytte infrarød kommunikasjon mot både PCer og skrivere.

Videre til Bali

For neste år snakkes det om nok en ny utgave, Palm V med kodenavn Bali. Denne skal være enda tynnere enn Palm IV, kommer med nytt operativsystem og har fargeskjerm. Fordelen med denne nye fargeskjermen er at den er anvendelig selv uten bakgrunnsbelysning. (Naturligvis finnes det bakgrunnsbelysning på maskinen, men denne bør jo brukes minst mulig, av strømsparehensyn.)

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer