Mini-bærbare til 2 500 kroner

De har nesten alt du forventer av en fullblods PC, men er små og koster nesten ingenting. Nå kommer de til Norge.

Publisert
Sist oppdatert

Det var kanskje ikke dette de hadde i tankene, folkene bak non-profit-organisasjonen OLPC, da de for noen år tilbake startet sitt ambisiøse utdanningsprosjekt for barn i den tredje verden. Sentralt stod den mye omtalte "100$-PCen", X0-1. Det organisasjonen ikke hadde ventet, var at interessen fra den industrialiserte verden var overveldende.

Til og med her på DinSide ble debatten overstrømmet av lesere som ville ha tips om hvordan de kunne sikre seg den lille, billige og lette maskinen.

Det gikk ikke lang tid før PC-produsentene skjønte at her lå det et enormt marked. Folk ønsket seg små og lette surfemaskiner som ikke kostet skjorta. Problemet var bare at det kostbart å produsere dem.

Nå kommer Linux for fullt

Og svært mange var da også skeptiske til både X0-1 og andre forsøk på å lage miniatyr-PCer. For enten ble maskinene så svake at de knapt kunne brukes som kalkulator, eller de ble så dyre at folk heller ville velge vanlige bærbare. Men det var den gang. Nå er situasjonen en helt annen.

Nye produksjonsmetoder, prosessorer og overproduksjon av minne og andre komponenter er bare noe av grunnen til at vi de neste månedene vil se en eksplosjon i markedet for billige mini-bærbare. Samtidig vil vi være vitne til at Linux for alvor kommer på banen i massemarkedet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer