mini-ITX - egnet til stuePC?

Vi har nå testet mini-ITX- maskinen koblet til TV plassert i stua. Her kommer rapporten om TV-kvalitet, støy og andre praktiske erfaringer.

Publisert
Sist oppdatert

De fleste hyller og skap beregnet på å huse apparater for lyd og bilde i en stue, passer dårlig til tradisjonelle PCer. En kompakt PC, gjerne flat, er derimot tingen. Den glir fint inn i miljøet, sammen med forsterkere og videomaskiner.

Mange selvbyggere har faktisk brukt ”skallet” fra VHS-maskiner som kabinett for mini-ITX PCer til stuebruk.

Vi ville først og fremst sjekke hvordan EPIA MII 1200-maskinen vi har bygget ville klare oppgaven.

Oppsett for TV-bruk

Hovedkortet er utstyrt både med S-video og koaks til video ut. En praktisk finesse er at du kan sette i BIOS hva slags skjermutgang og skjermtype maskinen skal bruke ved oppstart. Her er det mange kombinasjoner, av CRT, LCD, TV på koaks og S-video. Vi valgte TV og testet både med koaks og S-video uten at forskjellen var merkbar.

Det fine er at det er lett å få til PCen starter opp på TVen, som om det skulle være en vanlig skjerm. Det er det ikke alle løsninger med TV-ut som klarer like enkelt og greit.Justeringsmulighetene for skjermbildet var ikke tilpasset TVer i bredformat, som begge våre testapparater er. Men etter litt fikling med zoom-instillingene på TV-apparatet fikk vi bilde over hele bredden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer