mini-ITX PC: Vi bygger og tester

Vi har bygget opp en mini-ITX PC, og testet den i praktisk bruk i de sammenhenger den er påtenkt. Det vil si avspilling av DVD, DivX og annen multimedia.

Publisert
Sist oppdatert

Det er jo besnærende med en PC i mini-format, spesielt hvis den duger til de fleste oppgavene man har tenkt å sette den til å utføre. Etter hvert har ytelsesnivået for PCer generelt blitt såpass høyt, at det bare er de med spesielle interesser eller jobber som trenger ytelse over det helt ordinære.

Disse spesielle interessene er først og fremst spill, men inkluderer også videoredigering særlig kombinert med konvertering av videoformater. Tung bildebehandling, 3D konstruksjonstegning krever også kraftig maskinvare.

Men skal du bruke PCen til surfing, mail, skriving og avspilling av lyd og bilde, så duger faktisk en hvilken som helst ny PC.

Men hva med en mini-ITX PC? De er først og fremst vesentlig mindre, billge og kanskje også kraftig nok? Vi har bygget og testet.

Gå til fotoalbumet som viser monteringen

Kompakt løsning

Vi valgte et EPIA MII hovedkort, utstyrt med 1,2 GHz VIA C3-prosessor, dette har integrert grafikk, lyd, nettverk og kortlesere både for PCMCIA-kort og CompactFlash.

Vi satte inn en 512 MB DIMM, det er bare plass til en enkelt minnemodul.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer