Minibærbar ala smarttelefon

Hvordan skal bærbare enheter se ut i framtiden? Har er Lenovos utspill.

Minibærbar ala smarttelefon
Publisert
Sist oppdatert

Bærbare datamaskiner finnes i mange varianter, de aller minste har vokst ut av mobilen, de såkalte smarttelefonene. Å kalle disse for telefoner blir feil. Heldigvis har vi tatt i bruk den første stavelsen "mobil" som kortversjonen, for det er først og fremst det de er.

Men størrelsen er både et pluss og et minus, noen ganger blir skjermen i minste laget, men det er vanskelig å ha en stor skjerm som er like mobil, foreløpig kan vi ikke brette den ut.

Minibærbare har en praktisk størrelse så lenge du likevel bærer på noe du kan ha den i. Men det som ikke alltid er like praktisk er det som befinner seg på skjermen. Problemet med minibærbare er at de ikke her kraft nok til å håndtere et stort operativsystem og programmer, og samtidig gi en god brukeropplevelse uten plunder og heft.

Lenovos Skylight

Skylight angriper det hele fra en annen vinkel. Her har man delt inn den 10 tommer store skjermen i faste vinduer, hver av disse kjører et program, eller en "app" som det heter på smarttelefonsk. I andre operativsystemer kaller man det for "gadgets".

I tillegg har den et ordentlig tastatur.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer