miniMIZE

Finner du det vanskelig å finne fram blant alle vinduene når de minimeres til oppgavelinjen? Dette programmet legger dem rett på skrivebordet i stedet - som knøttbilder.

Publisert
Sist oppdatert

Dersom du er en av de som jobber med mange åpne vinduer vet du at det å hente igjen rett vindu rett fra oppgavelinjen i Windows kan være en overveldende oppgave.

Windows har selvfølgelig litt hjelp å avse der, som Alt+Tab eller Win+Tab i Vista.

Her har du forresten en liste over snarveiene i Windows.

Men disse innebygde funksjonene er som regel ikke like optimale for alle brukere. Derfor har det også dukket opp en rekke programmer som også prøver å gi deg den store oversikten.

Vi har blant annet tidligere omtalt Switcher for den som har Vista med Aero-grensesnittet, mens andre brukere sverger til TaskSwitchXP Pro eller DExposE2 Reloaded.

Men felles for alle disse er at de ikke gjør nevneverdig med rotet på oppgavelinjen, og du må aktivt hente opp vinduet som hjelper til med å bytte til riktig vindu. Derfor vil vi nå også tipse deg om miniMIZE, som angriper problemet på en litt annen måte.

Språkrådet vs thumbnails

Først en liten digresjon; i forbindelse med denne artikkelen kom nemlig oversettelsen av thumbnail opp. Vanligvis brukes miniatyrbilde, men Språkrådet har også et annet forslag, nemlig knøttbilde. Undertegnede foretrekker dette, så i denne artikkelen er altså knøttbilde en oversettelse av det engelske "thumbnail". Verre er det ikke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer