MiniPC som har alt og litt til

Alle som har åpnet en vanlig PC, uansett fabrikat, vet at den er nesten helt full av ingenting - mesteparten er rett og slett tomrom. Det samme gjelder for de aller fleste kabinetter, de er svært romslige og legger beslag på mye plass. Shuttle har gjort noe med dette.

MiniPC som har alt og litt til
Publisert
Sist oppdatert

Shuttle vakte berettiget oppsikt da de lanserte den første mini-PCen. Siden har de fulgt opp med nye løsninger, basert på den til enhver tid kraftigste teknikken, i form av brikkesett og andre komponenter. Den mest komplette utgaven har vi nå testet noen dager, og er svært fornøyde, på grensen til imponert.

Nesten alt du trenger

Dette er den nyeste utgaven av mini-PCen, og den er basert på nForce2 brikkesettet. Dette betyr at prosessoren som kan brukes kommer fra AMD og heter Athlon eller Duron.

Maskinen leveres som ”Barebone”, det vil si at den mangler prosessor, minne og lagringsmedia. Ellers er alt inkludert og ferdig montert. Og det er ikke lite denne vesle maskinen har å by på:

Kabinett inkludert strømforsyning og nettledningHovedkortProsessorkjøler og vifte, samt varmeledende pasta3 kabler til lagringsenheterProgramvare på CDByggeveiledning og dokumentasjon av hovedkortetTilkoblingene er mildest talt omfattende, og inkluderer:2 VGA utganger (ja den støtter to skjermer!)S-Video-utgang (alternativ til VGA-skjerm nr.2)Serieport2 FireWire kontakter bak og 1 i front2 USB 2.0 bak og 2 i front, samt mulighet for 2 ekstra med brakett (ekstrautstyr)10/100 nettverk6-kanals lyd på 3 minijacker bakMic inngang og hodetelefon utgang bak1 S-PDIF (optisk) i frontPS/2 kontakter for tastatur og musPlasser for tilleggskort:1 AGP 8x kortplass1 PCI kortplassDu kan enten bruke den interne grafikken eller et AGP-skjermkort. Du kan ikke bruke begge på en gang, ønsker du mer enn 2 skjermer må du bruke et PCI-basert skjermkort.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer