MiniPC som multimediasenter

Mange bruker PCen som mediamaskin, her har vi testet eCube - en miniPC med innebygget TV-tuner/opptak og DVD-spiller. Designet er av typen boutique-nerd, med fritt innsyn til maskinens blålyste indre...

MiniPC som multimediasenter
Publisert
Sist oppdatert

Vi har testet en eCube tidligere, i en annen konfigurasjon. Designet er likevel det samme, og vi er stadig like begeistret over dette og selve konstruksjonen. Vi liker at det er brukt pleksiglass i alle flater, det gjør maskinen langt mer beskyttet mot riper og fingermerker enn aluminium, som på andre mini-PCer.

Denne maskinen har fått merkenavnet iNTEGRAL, og var satt opp som en ren multimediamaskin, beregnet på håndtering av musikk, DVD og TV titting/opptak. Testeksemplaret inneholder en Pentium4 på 2,4 GHz, Intel 845GE brikkesett og hovedkortet er fra QDI.

Lyden er integrert og håndteres av en Realtek-brikke, med støtte for 5.1 surround fra utgangene bak på kabinettet.

I stedet for den integrerte grafikken, var PCen utstyrt med et ATI Radeon 9000 All-in-Wonder grafikkort med innebygget TV-tuner.

God ytelse

Vi har testet en tilsvarende miniPC fra Shuttle, riktignok med integrert grafikkløsning i nForce2 brikkesettet fra nVidia. Dessuten var denne utstyrt med en Athlon XP 2600+ prosessor.

I tabellen under ser vi at grafikkytelsen er dramatisk mye bedre, takket være ATI-kortet. Forøvrig er forskjellene typiske for Intel vs AMD, med ulike styrker og svakheter.

MiniPC som multimediasenter


I praksis

MiniPC som multimediasenter


Når man slår på maskinen lyser det blått både inni maskinen og på fronten. Begge sidene har et stort åpent felt i aluminiumen innenfor pleksiglasset, slik at man ser innmaten i PCen. Dette er moderne i visse miljøer, noen vil synes det er topp, andre ville helst kanskje hatt en noe mer diskret løsning. Spesielt det blå lyset trekket til seg mye av oppmerksomheten når man ser på TV eller DVD.

Vi fikk av en eller annen grunn ikke DVI-utgangen på skjermkortet til å fungere, bare analogt signal med overgangspluggen som følger med.

Både musikk og DVD i surround fungerte utmerket, men her spiller selvsagt høyttalersystemet en langt større rolle for totalopplevelsen.

MiniPC som multimediasenter
MiniPC som multimediasenter


TV-tuneren på ATI-kortet fungerte også utmerket billedmessig, med god kvalitet og rask skifting mellom kanalene. Lydmessig var det et par ting vi ikke var fullt så begeistret over. Det ene er at det er nødvendig å bruke enten en overgangskabel med flere løse ender, eller en overgangskabel med koblingsboks, for overføring av lyden til inngangen på lydkortet. Ønsker man ikke å koble til andre videokilder blir det litt rotete, og en minijack med en kort kabel hadde vært å foretrekke.

Det som var langt med irriterende, var at hver gang vi skiftet kanal. og tuneren etter noen sekunder hadde funnet ut at kanalen sendte stereosignal, så kom det en kraftig "fjert" i høyttalerene. Problemet er kjent fra andre TV-kort, men denne varianten var av den verre sorten.

Forøvrig var maskinen støysvak i vanlig bruk, men DVD-drevet som var montert inn hadde tendser til å spinne kraftig opp, både ved CD og DVD-avspilling. Dette vil variere med hvilken enhet man velger å sette inn. Selv ville vi absolutt valgt en DVD-brenner...

Konklusjon

Dette er en meget lekker maskin, den er solid bygget og lett å håndtere med det elegante håndtaket.

Konfigurasjonen av iNTEGRAL eCube er fleksibel, ta kontakt med leverandøren Nortek på 23 25 35 35 for forhandlere og alternativer.

Prisen på vår testmaskin er 6 950 kroner eks mva (8 668 kroner)

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer