MiniPC som multimediasenter

Mange bruker PCen som mediamaskin, her har vi testet eCube - en miniPC med innebygget TV-tuner/opptak og DVD-spiller. Designet er av typen boutique-nerd, med fritt innsyn til maskinens blålyste indre...

MiniPC som multimediasenter
Publisert
Sist oppdatert

Vi har testet en eCube tidligere, i en annen konfigurasjon. Designet er likevel det samme, og vi er stadig like begeistret over dette og selve konstruksjonen. Vi liker at det er brukt pleksiglass i alle flater, det gjør maskinen langt mer beskyttet mot riper og fingermerker enn aluminium, som på andre mini-PCer.Denne maskinen har fått merkenavnet iNTEGRAL, og var satt opp som en ren multimediamaskin, beregnet på håndtering av musikk, DVD og TV titting/opptak. Testeksemplaret inneholder en Pentium4 på 2,4 GHz, Intel 845GE brikkesett og hovedkortet er fra QDI.

Lyden er integrert og håndteres av en Realtek-brikke, med støtte for 5.1 surround fra utgangene bak på kabinettet.

I stedet for den integrerte grafikken, var PCen utstyrt med et ATI Radeon 9000 All-in-Wonder grafikkort med innebygget TV-tuner.

God ytelse

Vi har testet en tilsvarende miniPC fra Shuttle, riktignok med integrert grafikkløsning i nForce2 brikkesettet fra nVidia. Dessuten var denne utstyrt med en Athlon XP 2600+ prosessor.I tabellen under ser vi at grafikkytelsen er dramatisk mye bedre, takket være ATI-kortet. Forøvrig er forskjellene typiske for Intel vs AMD, med ulike styrker og svakheter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer