Minitastatur og mus

Synes du vanlige PC-tastaturer er for store og klumpete? Liker du ikke å ha hendene liggende oppå den bærbare? Har du barn som bruker PC? Vi har testet et mini-tastatur med tilhørende mus fra BenQ.

Minitastatur og mus
Publisert
Sist oppdatert
Minitastatur og mus

Mange taststurer tar veldig stor plass. Dette kan være behagelig for mange, men andre kunne godt tenke seg et langt mindre tastatur. Nummertaster, piltaster og de andre manøvreringstastene brukes sjelden, noen vil kanskje klare seg helt utmerket uten. Og det finnes faktisk alternativer til de store tastaturene med en mengde spesialtaster i tillegg til standarden. BenQ har til og med laget et i et tiltalende design, med en matchende mini-mus - Mini Buddy heter denne kombinasjonen.


Tastaturet

Tastaturet er både vesentlig mindre og mye tynnere enn vanlige tastaturer. Det bruker samme tastekomponenter og formfaktor som på bærbare PCer, og er svært behagelig å skrive på. Tastene har noe kortere anslag enn et vanlig tastatur, men anslaget er stødig og definert, du kjenner når du treffer - og dessuten støyer det svært lite.

Minitastatur og mus


Det er totalt 85 taster, inkludert spesialtastene for snarveier. Alle de viktigste tastene og noen fler finnes, og vi synes plasseringen er svært praktisk.

Ved hjelp av en funksjonstast får mange av tastene en alternativ funksjon som føyer til resten av de 105 standardtastene, inkludert tall-delen av tastaturet, på samme måte som på bærbare.

Vi opplevde tastaturet som svært likt et godt tastatur på en bærbar PC. På grunn av den lave høyden er det faktisk enda mer komfortabelt.

Også for mindre barn er dette tastaturet midt i blinken, både på grunn av mindre avstand og kortere anslag.

Noen vil dessuten sette pris på designet og formatet i seg selv, vår lille rundspørring blant kolleger viste at mange godt kunne tenke seg et slikt tastatur på en hjemmePC.

Minitastatur og mus


Mini-mus

For å harmonere med tastaturet følger det med en liten mus i settet. Denne er optisk, og har hjul og to taster.

Musen har meget god respons, og er behagelig å bruke. Men vi synes at det lille formatet er mer påtagelig her, og ikke så behagelig i bruk.

Det er umulig å hvile hånden på musen, da rekker man ikke til knappene og hjulet. Det naturlige er å holde den med fingertuppene, og det er ikke så behagelig i lengden.

For små barnehender vil den være utmerket, og den er praktisk f.eks. på reiser hvor det er liten plass. Men i et hjemmemiljø ville vi nok vurdert en mus av full størrelse.

Begge enhetene har USB, det følger dessuten med en overgangsplugg for musen, for PS/2.

Prisen ligger på rundt 395 kroner, sjekk med din forhandler!

Norsk distributør er EET.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer