MINITEST: Acer Aspire One

Små billige PCer kommer for fullt, her er vårt førsteinntrykk av Acer One

Publisert
Sist oppdatert

De første bærbare PCer kom tidlig på 80-tallet. De hadde 2-tommers grønn skjerm, kom i en kasse på størrelse med en stor stasjonær, og hadde tastatur i lokket. Prosessoren og innmaten ellers var som på IBM PC, 4,77 MHz prosessor, 640 K minne, og 2 diskettstasjoner. De kostet rundt 60 000 og var det første produktet til Compaq. Og den ble faktisk en suksess! Compaq vokste videre til en av verdens ledende PC-produsenter. Men det er en annen historie.

I dag får du en liten bærbar på størrelse med en dagbok, med fargeskjerm og fullverdig tastatur, til godt under 3000 kroner. Da er operativsystem og programmer inkludert.

Acer Aspire One

Maskinen vi har fått til test kommer fra Acer, heter Aspire One og kommer i flere farger: blå, perlehvit, rosa eller kobber.

Den har en helt ny Intel Atom prosessor, 512 MB minne (kan oppgraderes til 1,5 GB), flashminne på 8 GB som erstatter harddisken og en skjerm på 1024 x 600 punkter med LED bakgrunnsbelysning (strømsparende, lyssterk og flott!).

Det er både trådløst nett og kontakt til nettverkskabel, utgang til ekstern skjerm og lyd inn/ut.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer