MINITEST: Dazzle Fusion - smart boks for video og foto

En USB-enhet som både er kortleser og konverterer analog video, det kan være kjekt å ha, hvis du har digitalkamera og analog video som skal over på PCen.

MINITEST: Dazzle Fusion - smart boks for video og foto
Publisert
Sist oppdatert

Dazzle har laget mange lure videobokser gjennom tidene, Hollywood DV-Bridge var en av de første vi testet, som konverterte analog video til DV-format.

Fusion-boksen er nesten identisk i form, men innholdet og funksjon er forskjellig. Den konverterer analog video, men ikke i DV-format. Dessuten er den en kortleser, som tar de 6 vanligste formatene. USB 1.1 er grensesnittet, så den passer til både nye og eldre PCer.

Installasjon

Installasjon av drivere og programvare gikk etter boka, og programvaren som følger med for redigering av video er Studio QuickStart. Dette er en noe begrenset utgave av Pinnacles velkjente Studio-pakke, som vi har testet tidligere.

I bruk

MINITEST: Dazzle Fusion - smart boks for video og foto
MINITEST: Dazzle Fusion - smart boks for video og foto


Kortleseren fungerte som forventet av en USB 1.x-leser. Har du et avansert digitalkamera med 6 megapikslers oppløsning, som bruker store minnekort som inneholder store filer - da er det langt bedre å satse på raske minnskort og en kortleser som støtter USB 2.0.

For mindre kameraer til hobbybruk, som har en oppløsning på opp til 3-4 megapiksler, så vil Fusion fungere helt ok.

Når du setter i CompactFlash minnekort er det faktisk mulig at det kan falle inn i boksen! Da vi skulle sette in kortet første gangen, satte vi det feil vei. Da vi ikke traff kontaktene kom kortet litt skjevt inn, og plutselig bare forsvant det inn i boksen. Det er ingen skruer, så vi kunne ikke åpne boksen, men vi fikk tak i kortet ved å riste og lirke forsiktig.

Vi lærte i hvert fall hvilken vei kortet skulle settes inn, men det er første gangen vi opplever at det i det hele tatt er mulig at et kort havner på avveie inne i en kortleser...

Dette gjelder ikke de andre formatene, som MMC/SD, SmartMedia og MemoryStick, som passer i den andre spalten.

Videokonverteringen testet vi med vår Philips VHS-spiller, koblet til via en SCART-overgang vi hadde liggende. Inngangene på Fusion er phonoplugger til både lyd og bilde, alternativt S-Video.

Det er ikke nødvendig med egen strømforsyning, dette sørger USB-tilkoblingen for. Det er topp.

Kvaliteten på videoopptakene ble brukbar, men ikke strålende. Oppløsningen er låst på 352 x 288 punkter, som er VideoCD-format. Dette tilsvarer omtrent VHS-kvalitet, så vi snakker ikke om det store kvalitetstapet. Det som teller vel så mye er tilstander til videospilleren og kassetten.

Etter opptak kan du klippe og legge inn effekter, og så lagre opptaket som fil eller brenne VCD/S-VCD eller DVD om du vil.

Konklusjon

Dette er en enkel og rimelig løsning for de som både trenger en kortleser og å overføre analog video. Kvaliteten er grei, og brukervennligheten er meget bra.

Du trenger selvsagt en del diskplass, siden video ikke komprimeres til MPEG under opptak, det skjer først etter redigering. Det innebærer også at du trenger tid til konvertering før brenning til CD/DVD.

Dazzle Fusion koster 1 090 kroner inklusiv moms og er tilgjengelig nå. Distributør er Multimedia Express.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer