MINITEST: Nikon D60

Nikon oppgraderer sitt rimeligste speilrefleks - nytt kamera eller nytt nummer?

Publisert
Sist oppdatert

Speilrefleks er ikke lenger forbeholdt proffer og entusiaster. De rimelige kameramodellene har omtrent like mye automatikk som kompaktkameraene, derfor er det ikke noe langt sprang for en som bare har brukt kompaktkamere å gå over til digital speilrefleks.

Vi ser det på betjeningen, på menyene og i det siste har et par produsenter gjort det mulig å bruke LCD-displayet som søker. Også prisnivået har blitt så lavt at de rimeligste spreilrefleksene nesten overlapper de dyreste kompaktkameraene.

Også formatet har blitt stadig mindre, de nyeste modellene beregnet på forbrukere som har vokst fra kompaktkameraene er så små at de er lettere å betjene av små hender en av store.

Nikon har satset mest på brukervennlighet og mindre på fancy finesser i sin serie av rimelig speilrefleks. D40 og etterfølgeren D40x pakket inn passe avansert teknikk i et brukervennlig format, det er en oppskrift som fungerer godt.

Små oppgraderinger

Vi har testet D40 tidligere, og forskjellene til D40x og nå D60 er ikke spesielt iøynefallende. De er heller av typen man nikker anerkjennende til, som fornuftige oppgraderinger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer