Minitest: Oppreist skanner fra Canon

CanoScan LiDE 500F kan mer enn å stå, den kan blant annet skanne negativ film. Resten er nesten bare positivt

Minitest: Oppreist skanner fra Canon
Publisert
Sist oppdatert

Skannere kommer i mange fasonger, beregnet på forskjellig bruk og forskjellige brukere. Canon leverer mange forskjellige typer, og LiDE-serien er den slanke, elegante med varierte egenskaper.

Den siste modellen heter LiDE 500F og ble vist for første gang på CES i Las Vegas i januar. Nå har noen tidlige eksemplarer dukket opp, og vi har fått anledning til å sjekke den ut.

Smart og praktisk design

I stedet for å ta opp plass på skrivebordet, har Canon gjort det mulig å sette skanneren på skrå. Noe lignende så vi på hp sin Scanjet 4670, men Canons løsning er langt lettere og mer kompakt.

Med et enkelt håndgrep løsner du stativet og bretter det rundt siden. Så er det bare å sette den ned på bordet.

I oppreist posisjon er det bare å åpne lokket, legge i det som skal skannes, og det blir automatisk rett med hjelp fra tyngdekraften.

Skal du skanne flere små bilder som neppe vil henge på glassplaten, er det enkelt å klappe skannerne sammen igjen og bruke den som en ordinær skanner. Bortsett fra at den åpnes på langsiden i stedet for på kortsiden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.