MINITEST: Packard Bell med Athlon 64

64 bits prosessor og ellers svært godt utstyrsnivå - det må da bli gode testresultater av slikt? Joda, men hakaslepp fikk vi ikke.

Publisert
Sist oppdatert
MINITEST: Packard Bell med Athlon 64
MINITEST: Packard Bell med Athlon 64


Vi har sett denne maskinen tidligere, eller i hvert fall kabinettet. Det er det nye designet på Packard Bell sine hjemmePCer, som kalles ixtreme. Serien ble lansert i september og du kan lese om dette i denne artikkelen. Designet er litt spesielt, muligens litt inspirert av Apple sine G4-modeller, men designet er langt mindre - nettopp - ekstremt.

Det er i hvitt og grått, og er faktisk litt ugreit å løfte, siden det ikke er noe å gripe i på fronten. Du må ta tak helt under, da går det greit.

Det er tre plasser for lagringsenheter med utvendig adkomst, og disse er fylt opp med både DVD-ROM leser og DVD-brenner, pluss kombinert kortleser for 7 typer minnekort og diskettstasjon - i samme 3,5-toms enhet. Fiks sak, den har vi ikke sett før, men diskettstasjoner har vel egentlig blitt overflødige.

MINITEST: Packard Bell med Athlon 64


Harddisken var en WD2000, skjermkortet er basert på Radeon 9200-brikken, og prosessoren er altså en AMD Athlon 64 3200+. PCen hadde 1 GB RAM.

Maskinen var ryddig og pent satt sammen, og er lett å åpne for eventuelle oppgraderinger eller vedlikehold.

Svensk testeksemplar

Packard Bell leverer alltid med en omfattende samling programvare på sine maskiner. Vårt testeksemplar var imidlertid utrustet med svensk Windows XP og bruker- og demoprogrammer i en blandet språkmiks, så vi sjekket ikke disse så grundig. Programvaren vil selvsagt bli tilpasset norske brukere på maskinene som kommer i salg.

Vi kjørte våre standard ytelsestester, som du kan se resultatene av i denne tabellen. Vi har også tatt med tallene fra vår test av en PC basert på Pentium 4 på 3 GHz, for å ha en visss referanse, det er jo ikke snakk om direkte sammenligning, siden verken disk eller skjermkort er likt i de to maskinene. Hele testen av Pentium-maskinen finner du her.

MINITEST: Packard Bell med Athlon 64


De eneste testene hvor Athlon 64 var raskere var på Quake 3-testen og på flyttallsoperasjoner. Dette er typisk for de senere AMD-prosessorene. Det vi var mest overrasket over var at ikke minnehastighetene var høyere.

Uansett er dette en svært rask PC, men den generelt optimale ytelsen for den "normale" 32-bits virkeligheten som vi alle forholder oss til, den er det nok Intel som står for. Pris i forhold til ytelse er derimot en annen sak, her har AMD Athlon vært en klar vinner de senere årene.

Det viktigste for de aller fleste av oss når det gjelder Athlon 64, er ikke at den er 64-bits, men at den har en forbedret arkitektur på flere områder. Du kan lese mer om dette og andre 64-bits relaterte temaer i vår artikkel om 64-bits prosessorer.

Den endelig utgaven

Informasjonen fra Packard Bell forteller at ixtreme 6205 skal ha AMD Athlon 64 3200+ prosessor, 1024 MB internminne, 200 GB harddisk, ATI Radeon 9200 skjermkort med 256 MB minne og TV-utgang og 15" LCD skjerm. Maskinen får også høyttalere, samt trådløs mus og tastatur, og alle enhetene har matchende farger og design.

Serien inneholder mange andre modeller, med alternative prosessorer både fra AMD og Intel.

Nærmere informasjon om ixtreme-modellene finner du på www.packardbell.no

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer