MINITEST: Photoshop.com til iPhone

Er det virkelig mulig å redigere bilder på en liten mobilskjerm? Ja - og nei.

DETTE BILDET ER MANIPULERT: Photoshop for iPhone er nemlig ikke helt som originalen, for å si det forsiktig. Men det er en begynnelse.
DETTE BILDET ER MANIPULERT: Photoshop for iPhone er nemlig ikke helt som originalen, for å si det forsiktig. Men det er en begynnelse. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Et referansepunkt for hvor langt mobilteknologien har kommet kunne kanskje være Adobe Photoshop, det svært omfattende og svært ressurskrevende (og svært dyre) bildebehandlingsprogrammet som det strengt tatt skal være en umulighet å overføre til en smartmobil.

Og det er det da også. Det betyr ikke at Adobe ikke vil forsøke. Forrige uke lanserte de et slags mini-Photoshop for iPhone, nærmere bestemt Photoshop.com Mobile App.

Slik gjør du

Det første du bør vite er at du foreløpig ikke får tak i applikasjonen i norske App Store. Photoshop Mobile er bare tilgjengelig i den amerikanske iPhone-sjappa, men fortvil ikke: Du kan enkelt skaffe deg en amerikansk App Store og iTunes-konto hvis du følger denne oppskriften.

Applikasjonen er ikke stor, og installeres i løpet av et øyeblikk eller to. Når det er gjort kan du enkelt velge redigere bilder fra iPhone-bildebiblioteket, eller du kan ta nye bilder rett fra programmet. Det kan også være lurt å opprette en (gratis) brukerkonto på Photoshop.com. Her kan du blant annet laste opp ferdigbehandlede bilder fra mobilen, og deretter dele dem med hvem som helst via din egen nettadresse (slik jeg har gjort her).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer