Minitest: Pinnacle Studio 14

Enkel videoredigering har blitt bedre.

Minitest: Pinnacle Studio 14
Publisert
Sist oppdatert

Studio fra Pinnacle klatrer videre på versjonsstigen, og den siste versjonen vi testet var versjon 11 i 2007. Etter den kom versjon 12 som ikke var helt uproblematisk, deretter hoppet Pinnacle glatt over versjon 13. Nå sitter vi med Studio 14 Ultimate, som er kraftig opprustet på flere områder.

Mer eller bedre?

De fleste videoredigeringsprogrammer inneholder en lang rekke effekter, prosesseringsverktøy og overganger, og hver nye versjon byr på enda flere. Vi kan ikke huske at vi har hørt om mange som har klaget over at det er for få slike effekter, snarere tvert i mot.

Det de fleste setter mest pris på er at programmet virker logisk å bruke, at det har god respons og at man slipper å sitte og vente i stadige småpauser mens programmet jobber.

Sjekk også Windows Live Movie Maker 14 og iMovie '09

Samtidig dukker det opp nye formater både hos opptaksutstyr og for avspillingsmuligheter, enten vi snakker om kodek'er, filformater, distribusjonsløsninger og nettjenester.

I Studio 14 har Pinnacle både forenklet brukerflaten og byttet ut de underliggende mekanismene, slik at de er enklere, mer effektive og åpner for flere utviklingsmuligheter. Siden Pinnacle er en del av Avid-gruppen som er sentrert rundt profesjonell videoredigering, har tekniske ressurser derfra blitt tilgjengelige for utviklingen av Studio.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer