Minitest: Scanneren som tar "alt"

Rimelige skannere er gode nok til mer enn husbruk, men trenger du en skanner som en del av arbeidsverktøyet må du ut med litt med. Vi har sjekket CanoScan 9900 F

Minitest: Scanneren som tar "alt"
Publisert
Sist oppdatert

Canon har vært pådriver for stadig mindre, slankere og brukervennlige skannere. De minste er nå så slanke og lette at de bare tar litt mer plass enn et par nummer et datablad (som også blir stadig tynnere...).

Men de som har behov for å skanne mange dokumenter, og dessuten film i flere varianter, må opp i både størrelse og pris. Grunnen er at høyere oppløsning og håndtering av film krever stabil konstruksjon og mer avansert belysning.

Fysisk

CanoScan 9900 F er først og fremst høyere enn de rimelige bordskannerne, og også en del tyngre. Den har ekstern strømforsyning og er utstyrt med både USB 2.0 og FireWire for tilkobling til PC.

Det er en egen strømkabel mellom nedre og øvre del, som sørger for belysning ved skanning av film.

I fronten sitter det 4 knapper på en egen "balkong", som aktiverer styreprogrammet og velger mellom forhåndsdefinerte skanneoppsett. Dette har blitt vanlig på flere skannere etter hvert, og sparer brukeren for en del operasjoner.

Det kommer med 3 rammer for tilpassing til forkjellige filmformater, som plasseres på skanneplaten. Filmstriper settes fast med klemmer, dias plasseres i åpningene og ligger løst på platen. Ved filmskanning må du ta av beskyttelsesplaten på innsiden av lokket, slik at filmen kan belyses ovenfra.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer