MINITEST: Zoom Q3

Noen ganger er lyden viktigst, faktisk oftere enn man tror.

MINITEST: Zoom Q3
Publisert
Sist oppdatert

De senere årene har det dukket opp flere gode lydopptakere som tar opp i stereo med høy kvalitet og lagrer data på minnekort. Disse har blitt svært populære både blant proffer og entusiaster i mange forskjellige sammenhenger.

Det finnes også et enormt utvalg av små apparater som tar opp video, fra mobiltelefoner til videokameraer. Men det er ikke mange av disse som tar opp lyd i spesielt god kvalitet, snarere tvert i mot.

Mange vil gjerne ta opp live musikk på video, men resultatet blir ikke spesielt tilfredsstillende, fordi lyden som regel blir helt krise. Spiller du i band, eller har venner eller unger som spiller i en eller annen sammenheng, må du godt opp i pris før du får et kamera som håndterer lyd uten å vrenge på grunn av for høy følsomhet, eller "pumper" nivået på grunn av automatisk volumkontroll.

Også for proffbruk er det mange ganger behov for en kvalitetslydopptaker som også kan fange video, og det er ikke alltid behov for topp HD-videokvalitet. Spesielt ikke i forbindelse med musikk, intervjuer eller reportasjer.

Zoom Q3 Handy Video Recorder

Selve opptakeren er litt større enn en fjernkontroll, har innebygde stereo mikrofoner i X/Y posisjon for ekte stereo og tar opp på SD-minnekort på opptil 32 GB (SDHC). Opptakstiden er opptil 16 timer, oppløsningen på video er 640x480 (VGA) og lyden kan tas opp i MP3 opptil 320 kbps eller WAV i 48 kHz/24-bit. Du kan også ta opp rene lydopptak (uten video) i 96 khz/24bit WAV.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer