Minne til bunnpris

Prisen på datautstyr faller hele tiden, men prisen på minnebrikker oppfører seg ofte annerledes enn andre komponenter. Minne er også den eneste datakomponenten som noteres på varebørsene rundt omkring, og som ellers på børsen gjelder det å følge med: Nå er tiden inne for å utvide minnet i PCen eller skriveren din.

Minne til bunnpris
Publisert

Vi har undersøkt gateprisen på en del vanlige typer minnemoduler. Prisen er nå på sitt laveste noensinne og ser ut til å flate ut. Det gjelder ikke de dyreste typene hvor det fortsatt er rom for reduksjoner. Likevel er det signaler som tyder på at prisene på de rimeligste modulene kan komme til å stige snart.

Prisene har sunket over 95% på bare to år. Vi vet ikke om lignende prisfall på noen andre komponenter noensinne. Prisene er nå så lave at mange av de store asiatiske produsentene taper penger på produksjonen. Det i tillegg til den vanskelige økonomien i hele regionen, gjør at noen produsenter faktisk vurderer å stoppe produksjonen en periode for å bli kvitt overskuddslagrene. Hvis det skulle skje, vil prisene dobles eller tredobles på få dager.

Vi har laget en uoffisiell oppstilling for å gi deg en pekepinn på hva prisene ligger på. Prisene er gatepris til sluttbruker inkl. mva. Husk at minneprisene kan variere fra dag til dag.

 16 MB32 MB64 MB128 MBEDO SIMM 32-bit180,-310,-1100,- SDRAM DIMM 66MHz230,-310,-740,-1500,-SDRAM DIMM 100MHz 430,-920,-1800,-SDRAM DIMM 66MHz ECC 430,-920,-1800,-SDRAM DIMM 100MHz ECC  1500,-3000,-

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer