Minnekort-utfordrer fra Philips

Philips har utviklet en overskrivbar optisk blålaser-disk som kan ta opp arven fra CompactFlash, SD og de andre minnekortene.

Fra utviklingen av Portable Blue
Fra utviklingen av Portable Blue Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den lille disken, som har fått navnet Portable Blue, måler bare 3 cm i diameter, og kan lagre inntil 1 GB med data. En ny utgave med flere plater og dermed langt større kapasitet er allerede under utvikling, i følge kilder i Philips. Portable Blue ble vist for første gang under årets IFA 2003-messe.

Philips har dessuten laget en PCMCIA-adapter for å kunne lese/skrive til disken på en bærbar PC, og skal dessuten ha planer om å utvikle en adapter som gjør det mulig å bruke disken i en eksisterende CompactFlash-kortplass (type II), i f. eks et digitalkamera. Størrelsesmessig er Portable Blue temmelig likt et CF-kort type II.

Billig

Disken skal i følge Philips være meget rimelig å produsere, bare en brøkdel av hva det koster å produsere et minnekort. Lesehastigheten skal være høy nok til å spille MP3-filer i sanntid, men strømforbruket er høyere enn for minnekort. Dette kan bli en tøff utfordring for formatet, siden disken først og fremst er ment å brukes i batteridrevne enheter.

Kilder:
Philips Research Center
The New Zealand Herald

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer