Minnepriser i taket

I hele høst og spesielt den siste måneden, har prisen på minnebrikker og minnemoduler steget kraftig. Prisen på enkelte brikker er nå tredoblet siden i sommer da vi anbefalte deg å kjøpe mer minne.

Minnepriser i taket
Publisert

Midt i juli skrev vi en 841" target="_top">artikkel hvor vi anbefalte kjøp av mere minne. Hvis du fulgte vårt råd, kan du berolige deg med at prisene ikke har vært så rimelige hverken før eller siden.

Dyrt å være fattig

Det er spesielt de minste modulene som har steget mest. 32 MB SDRAM-moduler koster nå nesten like mye som 64 MB-modulene koster og 128 MB-modulene har steget minst. Spesielt for deg som ikke har siste skrik i PC, er det nå dyrt å oppgradere. En 32 MB EDO-simm som kostet kr. 310,- inkl. mva i sommer, koster nå over 800 kroner.

For moderne SDRAM DIMMer er ikke økningen like dramatisk og SDRAM er nå mye rimeligere enn EDO. Gamle FastPage-SIMMer som benyttes i 486-PCer er nå de dyreste modulene på markedet.

De største og raskeste modulene har steget minst

Forskjellen mellom 66 og 100 MHz SDRAM er nå nesten borte. Derfor anbefaler vi deg alltid å kjøpe 100 MHz selv om du ikke trenger det. Disse DIMMene har nemlig en EEPROM som inneholder informasjon om modulens egenskaper og hastighet. De fleste hovedkortene bruker denne informasjonen til å bestemme hastighet og ventetilstander (eng. waitstates) mot minnet. En 100 MHz modul vil uten problemer oppnå maksimal hastighet i en maskin med 66 MHz minnebuss. Det er verdt et par tiere ekstra for hver 128 MB-modul.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.