Minolta Dimage V

Minolta Dimage V har optisk zoom og flere andre spesialiteter som gjør det verdt å kikke nærmere på. Kameraet har 640x480 punkters oppløsning, og en bildekvalitet som ligger midt på treet.

Publisert

Vekslende bildekvalitet

Minolta Dimage V har litt problemer med vårt standard innefoto slik mange av kameraene med 640x480 i oppløsning. Bildene har et gulstikk, og er i noen tilfeller undereksponerte. Hvis bildene korrigeres for dette fargestikket, og får litt mer kontrast blir de helt fine. Men vi har også tatt bilder inne som holder glimrende kvalitet. Vi mistenker den litt lave lysfølsomheten for den vekslende kvaliteten. Dette er ganske vanlig for kameraer med zoom-objektiver.

Zoomes bildene i et bildeprogram, vil du også se at bildepunktene i noen tilfeller er ganske grovt inndelt. Dette gjør at det er vanskelig å forstørre bildene. Men ved utskrifter i små størrelser (10x15 cm) er ikke dette noe problem.

Utebildene har fine naturlige farger, og detaljene er gode for et kamera i denne klassen (640x480 oppløsning). God karakter for utebilder.

Zoom

Minolta Dimage V har et optisk zoom-objektiv med brennvidde 4,8-13 mm (tilsvarer 34-92 mm på et 35-mm-kamera) og fast fokus. Objektivet kan dreies rundt en akse. Men ønsker du å bruke blitz, er du nødt til å dreie objektivet til en spesiell posisjon fordi blitzen er montert på selve kamerahuset. Du kan faktisk montere hele objektivet fra kamerahuset, og ta bildene via en medfølgende kabel. Vi ser ikke mange bruksområder for dette, men tar du bilder i kroker kan det kanskje ha noe for seg?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer