Miranda - den perfekte Messenger-erstatteren?

Minimalistisk og uten dilldall, men kan skreddersys til fingertuppene.

Miranda - den perfekte Messenger-erstatteren?
Publisert
Sist oppdatert

Mange av oss har gjort oss helt avhengige av å kunne sanntidskommunisere via tastaturet med venner og kolleger. Mest populær er MSN-nettverket, og klienten Windows Live Messenger (tidligere MSN Messenger), men det finnes mange alternative meldingsnettverk.

I det siste har flere og flere også begynt å bruke den interne chatte-muligheten i Facebook.

Business and pleasure

I DinSide bruker vi Messenger først og fremst som arbeidsverktøy. Mange av oss jobber "ute i felten" eller fra hjemmekontor, og da blir Messenger selve bindeleddet mellom oss. Vi sier hei når vi logger oss på om morgenen, diskuterer og arrangerer møter via Messenger.

Til dette formålet var gamle Windows Messenger et glimrende verktøy. Dette var en minimalistisk versjon av MSN Messenger, som fulgte med som standard i Windows XP. Vista-brukere blir nå henvist til Windows Live Messenger, som er en klient med litt annet fokus, med effekter og reklame som kan oppleves som forstyrrende i jobbsammenheng.

Enkelt og oversiktlig

Heldigvis er det mulig for andre messenger-klienter å kommunisere gjennom MSN-nettverket, og Miranda er en av disse alternativene. Den er basert på åpen kildekode, og bak et minimalistisk og oversiktlig grensesnitt befinner det seg enormt mange muligheter for skreddersøm.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer