Falsk e-post fra «NRK Nyheter»

Misbruker Kristofer Hivju i e-postsvindel

Sjeldent godt norsk språk i ny svindel-epost.

SVINDEL: Med troverdig norsk språk og ryddig oppsett, kan det være lett å tro at denne e-posten er legitim. Det er den ikke. Foto: Pål Joakim Pollen
SVINDEL: Med troverdig norsk språk og ryddig oppsett, kan det være lett å tro at denne e-posten er legitim. Det er den ikke. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Støtt og stadig må vi advare mot falske svindel-e-poster, og sist i rekka er en som tilsynelatende kommer fra NRK Interaktiv.

«Kristofer Hivjus investering imponerer eksperter og skremmer vettet av store banker» er overskriften som møter deg når du åpner e-posten, etterfulgt av et bilde fra da Hivju (kjent fra TV-serien Game of Thrones) besøkte Skavlan.

I e-posten står det at Hivju har funnet smutthullet til rikdom, og at DNB angivelig prøvde å forhindre at intervjuet ble sendt. Så bes du om å klikke videre for å lese «den elleville historien».

Sjelden har vi sett så godt norsk språk i en svindel-epost, og i avsenderfeltet står det NRK Interaktiv. E-posten kommer imidlertid ikke fra en e-postadresse som slutter på @nrk.no, men fra nrk-nyheter@live.com, som bør tenne første varsellampe.

Peker videre til NRK-lignende side

Klikker du på lenka kommer du til en nettside som er mistenkelig lik NRKs nettsider:

Riktignok blir vi først advart av sikkerhetsmekanismen i Microsoft Office om at nettsiden er klassifisert som skadelig, men det er jo ikke nødvendigvis noe alle e-postprogrammer vil gjøre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer