Misfornøyd med bredskjerm

Publisert
Sist oppdatert

Hei, Jeg har fulgt trenden og anskaffet en widescreen-skjerm (21,5"), i den tro at jeg da skulle få en skjerm som var min gamle 17" overlegen på alle måter.

Men nei, så vel var det ikke. Det viste seg dessverre at ved den anbefalte oppløsning på 1920x1080 piksler, ble mye av skriften på programmer etc. så liten at den er nærmest uleselig .

Etter hva jeg forstår, er LCD-skjermer fysisk designet for en bestemt oppløsning, og slik sett uten noen reell endringsmulighet. Ved å velge en lavere oppløsning kan en riktignok øke skriftstørrelsen noe, men da dette resulterer i fortegnelse av innholdet, er det i realiteten ingen brukbar metode.

Mitt spørsmål er derfor: Finnes det virkelig ingen løsning på dette problemet? Hvis ikke, så er det for meg komplett uforståelig at widescreen-skjermene til de grader har overtatt markedet.

Hilsen Alan

Datadoktoren svarer

Hei,

Det er ingen løsning på dette problemet, og din erfaring understreker at det er viktig å sjekke skjermen, eller i det minste format og størrelse før man kjøper. Du har kanskje en angrefrist på kjøpet ditt?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer