"Mistet" harddisk

Publisert
Sist oppdatert

Takker for gode sider.

Mitt problem er følgende:På min maskin fikk jeg et virus inn som ingenting kunne fjerne. Resultatet ble å formatere og reinstallere alt på nytt.

Problemet som da oppsto var at maskinen fant ikke harddisk nr.2. Dette er en IDE-Hd mens hovedsystemet er på en sATA.Det er montert inn IDE-kontrollerkort, drivere er installert og sjekket. Funnet ok.

Før restart / ominstallasjon hadde ekstra HD'en stasjonsbokstav E: Den bokstav er nå okkupert av minnekortleseren. Hvordan kan maskinen, på en enkel måte finne igjen den "mistede" HD? Den blir registrert i BIOS under oppstart.

Håper på svar og takker på forhånd. MVHSvein

Datadoktoren svarer

Hei Svein!

Det kan være at din harddisk ikke har blitt tilordnet noen stasjonsbokstav av Windows, og/eller må formateres dersom du også slettet denne under reinstallasjonen.

Dette bør la seg løse ved å bruke Windows’ Diskbehandling, som du starter ved å høyreklikke på Min datamaskin og velge Behandle. I vinduet som dukker opp velger du Diskbehandling, og etter å ha kvernet litt får du opp en liste over installerte stasjoner. Her kan du se statusen på harddisk nummer to og gi den en stasjonsbokstav dersom det er hele problemet – høyreklikk på stasjonen for å få opp aktuelle valg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer