Mistet Internett på Start-menyen

Publisert
Sist oppdatert

Hei,

En dag kom jeg i skade for å slette Internet Explorer-ikonet i startmenyen.Hvordan kommer jeg nå inn på innstillinger for nettleseren og er det mulig å få "orginal"-ikonet tilbake og ikke bare en snarvei? Vennlig hilsen Peder Koss

Datadoktoren svarer

Hei,

Ikonet på toppen av Start-menyen i Windows XP viser den til enhver tid gjeldende webleseren på systemet ditt. Hvis du for eksemel bytter til Firefox som standardleser, får du et annet ikon - og det er det samme med Epost-ikonet. Dette stiller du som du selv nevner inn fra Alternativer for Internett-kontrollanelet.

Men forvirrende nok for mange, ligger kontrollen som lar deg velge om det i det hele tatt skal være et nettleser/epost-ikon i Egenskapene for startmenyen. Dette finner du frem til ved ganske enkelt å høyreklikke på Startknappen og velge egenskaper.

For å skape enda mer forvirring, kan du velge om du vil ha Internet Explorer-ikon eller ikke på skrivebordet ditt i Egenskaper for skjerm (høyreklikk på et tomt område på skrivebordet, og velg egenskaper).

Her ligger det arkfane for skrivebordet, som igjen har en knapp som heter Tilass skrivebord - og her finner du mange morsomme alternativer og ikoner som du kan bruke!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer