Netflix:

Mistet kunder for første gang

200 000 færre kunder enn i forrige kvartal.

KUNDEFLUKT: Forrige kvartal var det første der Netflix mistet kunder. Foto: Reuters/Dado Ruvic/NTB
KUNDEFLUKT: Forrige kvartal var det første der Netflix mistet kunder. Foto: Reuters/Dado Ruvic/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For første gang på over 10 år har Netflix etter årets første kvartal færre kunder enn det forrige.

Selskapet hadde i utgangspunktet forventet å øke med 2,5 til 4 millioner abonnenter, men klarte bare å hanke inn 500 000 nye. Når de i tillegg har stengt tjenesten i Russland og mistet 700 000 abonnenter ble resultatet 200 000 færre kunder totalt. Det etter å ha økt kundemassen med drøye åtte millioner abonnenter kvartalet før.

I et brev til aksjeeierne oppgir selskapet at en av grunnene til den manglende veksten er at svært mange deler Netflix-kontoen sin med folk utenfor husstanden. Netflix estimerer at de 222 millioner betalende kundene deler innloggingsinformasjon med ytterligere 100 millioner husholdninger, altså at en Netflix-konto i snitt brukes av 1,45 husstander.

Selskapet planlegger derfor å øke inntjeningen fra slike delte konti. Allerede tester selskapet ut en ny betalingsmodell i Chile, Costa Rica og Peru, der folk som deler Netflix-kontoen utenfor husstanden nå har fått mulighet til å betale et par dollar ekstra per måned for å fortsette å dele kontoen med inntil to andre. Å dele kontoen med folk utenfor husstanden er for øvrig ikke i tråd med Netflix' brukervilkår.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer