Mobilen som webkamera

Har: mobiltelefon. Mangler: webkamera. Trenger: wwigo.

Publisert
Sist oppdatert

Mobiltelefoner var en gang i tiden et kun et middel for verbal kommunikasjon, men det forandret seg relativt kjapt. I beste "jo mer, jo bedre"-ånd har moderne mobiler utviklet seg til rene sveitsiske armekniver med et utall forskjellige funksjoner: SMS, WAP, MMS, MP3-avspilling, RDS-radio, GPS og dessuten flere vi ikke har brukbare forkortelser for. Blant annet det både elskede og forhatte kameraet.

Det du kanskje ikke vet er at kameraet kan brukes til mer enn å ta kompromitterende bilder eller film av deg selv, venner, kjærester eller kjendiser. Du kan nemlig også bruke det som webkamera, slik at du kan gjøre det samme live.

Du trenger bare en egnet telefon, en PC med blåtann og wwigo.

Krever Symbian OS

wwigo står for Webcam Wherever I Go, og dersom du har en egnet mobiltelefon kan dette altså være redningen dersom du ønsker å vise frem ditt blide åsyn over Internett med for eksempel Skype, Windows Live Messenger eller Yahoo! Messenger.

Problemet for en del vil nok nettopp være den delen med selve telefonen - det kreves en mobil med Symbian OS Series 60 versjon 2 eller 3. Altså er det Nokia-eiere som kan bruke wwigo, og er du ikke sikker på om du har en egnet telefon kan du se om du finner den her.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer