Mobilen som webkamera

Har: mobiltelefon. Mangler: webkamera. Trenger: wwigo.

Publisert
Sist oppdatert

Mobiltelefoner var en gang i tiden et kun et middel for verbal kommunikasjon, men det forandret seg relativt kjapt. I beste "jo mer, jo bedre"-ånd har moderne mobiler utviklet seg til rene sveitsiske armekniver med et utall forskjellige funksjoner: SMS, WAP, MMS, MP3-avspilling, RDS-radio, GPS og dessuten flere vi ikke har brukbare forkortelser for. Blant annet det både elskede og forhatte kameraet.

Det du kanskje ikke vet er at kameraet kan brukes til mer enn å ta kompromitterende bilder eller film av deg selv, venner, kjærester eller kjendiser. Du kan nemlig også bruke det som webkamera, slik at du kan gjøre det samme live.

Du trenger bare en egnet telefon, en PC med blåtann og wwigo.

Mobilen som webkamera


Krever Symbian OS

wwigo står for Webcam Wherever I Go, og dersom du har en egnet mobiltelefon kan dette altså være redningen dersom du ønsker å vise frem ditt blide åsyn over Internett med for eksempel Skype, Windows Live Messenger eller Yahoo! Messenger.

Problemet for en del vil nok nettopp være den delen med selve telefonen - det kreves en mobil med Symbian OS Series 60 versjon 2 eller 3. Altså er det Nokia-eiere som kan bruke wwigo, og er du ikke sikker på om du har en egnet telefon kan du se om du finner den her.

Selve programvaren er todelt - den ene delen tar i mot video og installeres på datamaskinen, mens du naturlig nok må installere den andre delen på selve telefonen. Denne slår på mobilens kamera og streamer video til PCen.

Mobilen som webkamera


Når det gjelder oppsett og bruk er dette nokså rett frem. wwigo-applikasjonen registrerer seg som et webkamera, så litt avhengig av hvilket program du bruker må du sette opp wwigo som kameraet du ønsker å bruke.

Skal du for eksempel bruke wwigo mot Windows Live Messenger må du gå til Lyd- og videooppsett (finnes under Verktøy -> Konfigurasjon av lyd og video) for å velge wwigo som standard webkamera.

Deretter starter du ganske enkelt opp applikasjonens webkameradel, og så er det bare å velge Connect fra menyen til programmet som er installert på mobilen.

Det å ha mobilkameraet på kontinuerlig spiser naturlig nok en del batteri, men det å bruke mobilen i stedet for et vanlig webkamera har også noen fordeler. Blåtannsforbindelsen er jo tross alt trådløs, så du står langt mer fritt til å flytte og bevege kameraet. Du trenger strengt tatt ikke være i nærheten av datamaskinen i det hele tatt - rekkevidden over blåtann er jo typisk opp til 10 meter for mobiltelefoner.

Mobilen som webkameraHar du flere kameraer på telefonen kan du også velge hvilket wwigo skal bruke.

Har du et webkamera fra før, men med dårlig kvalitet? Da kan du også regne med å få bedre bildekvalitet ved å bruke wwigo, spesielt dersom du har en mobil med en anstendig kameradel.

Du trenger forresten ikke være chatteavhengig for å ha glede av wwigo. Den medfølgende programvaren kan også brukes til å spille inn video direkte fra mobilen på datamaskinen.

Mobilen som webkamera


Til slutt minner vi deg også om at hvis du ikke har en egnet telefon vil det nok være mer økonomisk å gå til innkjøp av et anstendig webkamera enn å bytte ut hele mobilen.

>>> Tester av webkamera finner du her.

Da slipper du også å irritere deg over at det står "motvik" (navnet på det indiske selskapet som utvikler wwigo) oppe i høyre hjørne av bildet. Dette er kanskje er det eneste vi ikke liker med dette programmet. Men wwigo er tross alt gratis, så vi kan vel ikke akkurat klage.

Programmet kan kjøres på Windows 2000, XP eller Vista. Du kan laste det ned her. (Krever at du registrerer deg.)


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer