Mobiltelefon og PalmPilot i en enhet

Vi har sett kombinasjoner av mobiltelefoner og datamaskiner før, men markedet har egentlig aldri helt tatt av. Nå lanserer QualComm en blanding av mobiltelefon og PalmPilot, og dét kan godt bli en salgssuksess.

Mobiltelefon og PalmPilot i en enhet
Publisert

Mobildatamaskinen som er vist frem er tilpasset det amerikanske markedet, og kan ikke benyttes i Europa i det hele tatt. Den bruker cdma (code division multiple access), men det skulle ikke forundre oss om en eller annen produsent av mobiltelefoner plukker opp en lisens og begynner å produsere telefoner som også kan benyttes i Europa.

Tusen programmer

Hovedgrunnen til at akkurat denne enheten kan bli en suksess, er at den baserer seg på en minidatamaskin som allerede har svært mange brukere. Kjøpere vil derfor møte det samme grensesnittet som de er vant til, og de vil få de samme synkroniseringsmuligheter med PC som på en vanlig PalmPilot. Men det kanskje aller viktigste momentet er at brukerne er sikret tilgang på programvare og oppdateringer fordi brukermiljøet er stort.

TelefonPalmPiloten har innebygget tidsplanlegger, epostprogram og nettleser. I tillegg er det faktisk mer enn tusen forskjellige programmer til PalmPilot som kan brukes direkte. Du vil også finne en rekke funksjoner som integrerer de forskjellige delene. Du kan f.eks. dobbeltklikke et navn i telefonboken for å slå nummeret.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer