Monter harddisken selv!

I en standard PC er det ikke lenger noen heksekunst å legge til nytt utstyr. Alt du trenger er en skrutrekker og litt praktisk sans. Vi har montert en Quantum Fireball SE 8.4 GB harddisk i vår test-PC Cinet PPI-500.

Publisert

Vår test-PC er en standard minitårn-modell med et såkalt ATX-kabinett, men selv om det er en del forskjeller i hvordan PCer er konstruert, vil vår veiledning bringe deg i mål med de aller fleste PCer.

Tilbake til vår test-PC: For å åpne denne PCen, trenger du en mellomstor stjerneskrutrekker til å løsne fire skruer bak på PCen. For at du ikke skal få deg noen ubehagelige overraskelser må du være helt sikker på at PCen er slått av og at strømkabelen er trukket ut.

Når skruene er fjernet, løfter du lokket litt opp i bakkant og trekker det et par centimeter bakover. Deretter drar du det litt ut nederst og løfter det rett opp.

Forsiktig med statisk elektrisitet

En profesjonell PC-tekniker sikrer seg mot statisk elektrisitet ved at PCen er plassert på en jordet antistatisk matte, i tillegg til at det normalt benyttes et jordet armbånd.

Siden du antagelig ikke har tilgang til dette, må du være forsiktig med å ta på åpne komponenter og kontakter. For å få utlignet den elektriske forskjellen mellom deg selv og PCen, bør du alltid ta på en metalldel i PC-kabinettet før du kommer borti et kort eller harddisken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer