Moonscape Protection

Når alt går galt er det som regel for sent. Hvis du installerer en løsning for gjenoppretting, kan det meste gå galt uten at noen skade skjer. Vi har sjekket ut Moonscape Protection.

Moonscape Protection
Publisert
Sist oppdatert

Navnet på produktet gir ikke umiddelbart noen assosiasjoner til datasikkerhet, men snarere til Apollo-ferden og gode romdrakter.

For mange databrukere er det sikkert like viktig som for romfarerne å være beskyttet mot uforutsette hendelser, selv om de er av mindre enn kosmisk format.

Bare programvare

Vi har tidligere testet et par lignende løsninger, som begge bruker maskinvare i tillegg til programvaren. Det første vi testet var Radix Protector og siden Teachers Smart Card. Av disse løsningene var Radix Protector den vi hadde beste erfaringer med, mildt sagt.

En programvareløsning er enklere å installere og rimeligere i innkjøp - hvis det fungerer.

Vår skepsis viste seg å være ubegrunnet, vi fikk ingen problemer på vår testPC med Windows XP.

Installasjon og oppsett

Installasjonen fra CD gikk helt etter oppskriften, og etter omstart kom vi rett inn i menyen for oppsett av beskyttelsen, før Windows startet.

Vi valgte hvilken disk som skulle beskyttes, og hvor mye plass som skulle reserveres. Den maksimale verdien var 1 GB, mens anbefalt var 500 MB. Vi synes dette virket lite, men det brukes jo smarte teknikker for å bare lagre endringer, det lages ikke noen full ordinær kopi av dataene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer