OLED eller LCD

Mot slutten for LCD-TV-er?

LG girer kraftig opp sin satsing på OLED og Samsung stenger ned produksjonen helt av tradisjonelle LCD-paneler. Det sier det meste om fremtiden for TV-er.

LCD: Dinside tester jevnlig TV-er. Her fra en tidligere samletest av LCD-TV-er. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
LCD: Dinside tester jevnlig TV-er. Her fra en tidligere samletest av LCD-TV-er. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvis du skal kjøpe ny TV i 2020, har du valget mellom modeller som har et LCD-panel eller et OLED-panel. Førstnevnte dominerer stort, og hovedgrunnen er at de er enklere og billigere å produsere enn TV-er med OLED-panel. I skrivende stund koster den rimeligste OLED-TV-en 9.999 kroner, ifølge Prisjakt.

Det er imidlertid sistnevnte som byr på den beste bildekvaliteten, noe vi blant annet nylig fikk se beviser på i denne testen:

Dobler kapasiteten

Det er den koreanske produsenten LG Display som står for produksjonen av OLED-panelene som benyttes av merker som Sony, Panasonic, Philips og naturlig nok LG selv. Ingen andre har foreløpig turt å satse i samme omfang som LG på slik produksjon.

Før helga kom dessuten nyheten om at selskapet åpner et nytt produksjonsanlegg for OLED-paneler i Guangzhou i Kina, som vil nesten doble kapasiteten fra dagens nivå. Samtidig stopper de produksjonen av LCD-paneler i Sør-Korea mot slutten av 2020, ifølge Reuters.

Samsung mot strømmen, inntil nå

De aller fleste TV-produsentene benytter nå OLED-panel på sine toppmodeller, med ett unntak: Samsung. De har klart å tyne det meste ut av tradisjonell LCD ved å implementere et ekstra lag med såkalte Quantum Dots i panelet, som blant annet sørger for bedre sortnivå og fargegjengivelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer