Mot slutten for popup-vinduer

Knapt noe skaper mer irritasjon hos folk flest enn nettleservinduer som åpner seg uten at du har bedt om det. Nå sørger Microsoft for at fenomenet snart er død og begravet.

Publisert
Sist oppdatert

Popup-vinduer er fortsatt en utbredt annonseform, først og fremst takket være Microsoft Internet Explorer sin nærmest totale dominans på nettlesermarkedet. Mens andre nettlesere (deriblant den glimrende, norske nettleseren Opera) har fått innebygde funksjoner som effektivt fjerner uønskede reklamevinduer, har dette inntil nå vært fraværende i Internet Explorer.

Såkalte popup-stoppere er derimot ikke noe nytt fenomen. Dette er små tilleggsprogrammer til nettleseren, som sørger for å stoppe uønskede reklamevinduer som spretter opp i tide og utide. Et eksempel på en god stopper, er den som installeres sammen med Google Toolbar.

Microsoft tar affære

Men nå går popup-annonsene en riktig dyster tid i møte. Nylig lanserte Microsoft versjon 6.2 av MSN Messenger, som er verdens mest utbredte verktøy for sanntidskommunikasjon. Installerer du Messenger-klienten, installeres samtidig MSN-verktøylinjen, der popup-stopping er aktivert som standard. Vi har så vidt testet løsningen, og den virker å være like effektiv som stopperen fra Google (er det den samme, tro?).

Og ikke nok med det - i sommer lanseres Service Pack 2 til Windows XP, som sørger for vesentlige oppgraderinger av både operativsystemet og programmene, deriblant Internet Explorer. En av de store nyhetene er at nettleseren endelig får innebygd popup-stopper, og den aktiveres automatisk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer