Moto Racer 3

Motoracer-serien klarte å bli populær blant arcade-racere fordi den ikke tok seg selv så seriøst. Den nyeste utgaven av spillet er mer ambisøs enn forgjengerne, men lever ikke helt opp til forventningene.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

De to første Moto Racer-spillene kombinerte to motorsykkel-sjangere: motocross, med vekt på spektakulære tricks og eksotiske baner, samt racing, som kan kalles motorsykkelsportens svar på Formel 1. Motorsykkelentusiastene fikk en pakkeløsning som tok de mest spennende bitene av sporten og nedprioriterte realisme. Det tredje spillet i serien fortsetter i samme banen, men inkluderer en god del nyheter.

Flere moduser

Som før har Moto Racer 3 en racing-del, med raske og kraftige sykler og definerte baner. Motocross-delen er også på plass, med både innendørs- og utendørsbaner. Spillet har imidlertid også hele tre nye måter å spille på: Freestyle, som fokuserer kun på tricks, Trial, hvor du må balansere deg gjennom en bane med ramper, og Traffic, der du kun har én motstander å hanskes med, men må samtidig snike deg gjennom tett rush-trafikk i Paris’ gater.

[Ugjyldig objekt (OPPSUM)]

Disse varierte og originale modusene er Moto Racers største styrke. De forlenger spillets levetid betydelig, og er rett og slett moro. Mest gøy hadde vi det med Freestyle-delen, da det er ganske mange tricks du kan prøve deg på, og det ser riktig så spektakulært ut. Like morsomt er det å se det hele i replay-modus, med rå kameravinkler og TV-presentasjon. Traffic-delen er også svært underholdende, selv om det ikke er enkelt å suse gjennom de trafikerte gatene, med biler som stadig vekk skifter fil.

Det største problemet er at det ofte er temmelig vanskelig å vinne de forskjellige konkurransene, selv på den laveste vanskelighetsgraden. Og vinne må du, om du vil komme videre i spillet, det er nemlig mange baner som er låst, og for å åpne dem må du samle på såkalte credits. Disse får du, ikke overraskende, ved å havne på en av de tre første plassene.

Moto Racer 3

Generelt sett er det likevel svært gøy å spille Moto Racer 3. Som tidligere nevnt, dette spillet aspirerer ikke til å være en realistisk simulator, her skal det være fart, tricks, moro og spenning. Takket være de mange modusene får du ganske mye for pengene.

Uferdig spill

Moto Racer 3 har likevel en god del problemer som ikke er relatert til selve spillbarheten. Det er rett og slett ikke ferdig, og minner mer om betakode enn noe du faktisk skal betale penger for.

For det første er spillet plaget av kontrollproblemer. Velger du å spille med tastatur, får du ikke en gang muligheten til å endre på tastene, men må finne deg i å bruke den forhåndsprogrammerte konfigurasjonen. Videre er det ikke akkurat enkelt å sette opp en gamepad eller joystick til å fungere med spillet, dette må faktisk gjøres gjennom merkelige tastekombinasjoner som er beskrevet i manualen.

Det er heller ikke enkelt å justere grafikkinnstillingene. Spillet er i utgangspunktet satt til å kjøre i 640x480, og det finnes ingen meny som lar deg endre oppløsning. Vi klarte å øke oppløsningen med en tastekombinasjon vi fant på et internettforum, men det er ingen trygg eller stabil måte å gjøre det på. I følge utviklerne skulle det for lengst ha kommet en patch som fikser disse problemene, men det har, så vidt vi vet, ennå ikke kommet.

Grafikken i seg selv er pen nok, men vi synes også noen av teksturene og animasjonene er av ganske lav kvalitet. Og lyden vil vi ikke en gang snakke om, motorsyklene høres for det meste ut som søvnige vepser, og dette på et godt lydanlegg med subwoofer og det hele.

Moto Racer 3

Det er svært synd at Moto Racer 3 er plaget med slike problemer – det som kunne vært årets mest underholdende racingspill, blir redusert til et middelmådig tittel som fort vil havne på tilbudshylla.

Konklusjon

Moto Racer 3 har mange gode sider. Selve spillbarheten er på topp, det er fartsfylt, fargerikt og morsomt. Men de nevnte problemene ødelegger helhetsinntrykket, og er et frustrasjonsmoment. Det er godt mulig at spillet blir bedre etterhvert som utviklerne slipper de nødvendige oppdateringene. Da vil du forhåpentligvis få bedre valuta for pengene. Slik det er i dag, anbefaler vi det til den mest hardbarkede fansen av Moto Racer-serien og motorsykkelsport generelt.

Det finnes imidlertid noe eldre alternativer som det bør gå an å finne til en billig penge – Superbike 2001 fra Electronic Arts, som er en topp simulasjon av motorsykkelracing, og Motocross Madness 2 fra Microsoft, som til gjengjeld er et kjempemorsomt motocross-spill.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer