Mozilla Prism

Flytt webapplikasjonene ut av nettleseren.

Mozilla Prism
Publisert
Sist oppdatert

Du har sikkert merket det selv – stadig flere av applikasjonene du bruker til daglig befinner seg på verdensveven. Selv har jeg både kalender, RSS-leser og e-post fra Google, jeg skriver denne artikkelen i vårt artikkelsystem, titter innom Facebook nå og da og har en Wordpressblogg jeg skriver i fra tid til annen for å nevne noe.

Med andre ord har det lett for å balle på seg med antall faner i nettleseren, selv om jeg jo egentlig bruker mange webapplikasjoner samtidig.

Nettopp denne problemstillingen er det Mozilla prøver å bøte på med Prism. Med Prism installert kan du nemlig lage en helt frittstående applikasjon av et hvilket som helst nettsted.

Skiller ut nettsider i egne applikasjoner

Dette er for så vidt ingenting nytt. Google Chrome har tilsvarende funksjonalitet (men er foreløpig ikke tilgjengelig for Mac og Linux; i hvert fall ikke offisielt), og enda eldre er Fluid, som vi så vidt nevnte i artikkelen Få Chromes godbiter i Firefox.

Prism installerer du enten som en frittstående applikasjon eller som et nettlesertillegg i Firefox. Når du har Prism installert, kan du fra hvilken som helst nettside velge verktøy=>convert website to application. Da får du en boks som ser slik ut (bittelitt annerledes i Windows):

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer