Mozilla Thunderbird 1.0

De som likte Firefox og snuser på Openoffice, har ikke lenger noen unnskylding. Nå har også epostleseren ankommet. Vi tar en nærmere titt på Thunderbird, som er bygget på åpen kildekode.

Mozilla Thunderbird 1.0
Publisert
Sist oppdatert

Mozillas Thunderbird er endelig klar etter årevis av testing og programmering fra tusenvis av frivillige. Dermed finnes et mer komplett tilbud for de som vil klare seg uten Microsoft Office i hjemmet og på jobben.

Det var bare et godt epost- og kalenderprogram som manglet da vi testet OpenOffice, og mange har allerede stiftet bekjentskap med Internet Explorer-alternativet Firefox. Alle disse programmene er basert på åpen kildekode - og det er også Thunderbird.

Lettere og enklere

Thunderbird er det andre benet i arven fra Netscape-nettleseren som i sin tid nærmest var enerådende, før den ble utkonkurrert av Internet Explorer og kildekoden ble åpnet.

Mange mente at hovedgrunnen til Netscapes undergang var at den hadde blitt for stor og tung, og derfor ble den delt i Firefox - som er en ren og lett nettleser, og Thunderbird - som er en ren og lett epostleser.

Ikke Microsoft, ingen Exchange

Thunderbird har støtte for det meste vi kan tenke oss utenom Exchange, og det er nok hovedgrunnen til at den best kan anses som en konkurrent til Outlook Express - gratisversjonen av Office Outlook.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer