MP3 for profesjonelle

For de ekte MP3-entusiastene - dette programmet kan det meste, er enkelt å bruke og koster ikke mye. Vi tar en titt på Steinbergs myMP3Pro.

MP3 for profesjonelle
Publisert
Sist oppdatert

Selv om programmer som MusicMatch Jukebox og lignende er gode, trenger vi til tider enda flere funksjoner. Det er her Steinberg kommer inn i bildet, men sin myMP3Pro-pakke, som inneholder alt du trenger til å bygge en oversiktlig musikksamling.

Programmet er nå tilgjengelig i versjon 4.0, og er stappet full av funksjonalitet som overgår det meste vi har sett.

Brenn, kopier, organiser

myMP3Pro er i hovedsak et jukebox-program, så det er ikke vanskelig å orientere seg i de mange mulighetene som er tilgjengelige, hvis du har brukt et lignende program tidligere. Det består av fire hovedvinduer: Ett som viser informasjon om låten som blir spilt, med tilhørende avspillings- og volumkontroller, ett som inneholder EQ-innstillinger og spesialeffekter, ett som lar deg redigere spillelister og til slutt ett vindu som viser alle de tilgjengelige låtene på disken.

Så hva er det programmet klarer? Du kan selvsagt begynne med å søke gjennom hele disken etter musikkfiler, og deretter organisere dem etter artist, album, sjanger og så videre. Du kan naturligvis både rippe musikkfiler fra en CD (disse kan lagres som MP3, WAV, Ogg Vorbis eller AIFF) eller brenne med hastighet opp til 16x.

Takket være det innebygde EQ-systemet, kan du justere lydkvaliteten etter dine ønsker. Det finnes flere forhåndsdefinerte oppsett, som jazz, pop eller club, og du kan finjustere alle frekvensene selv. Videre finnes det massevis av spesialeffekter du kan leke med, alt fra diverse ekko-effekter, til plug-ins som får låtene til å høres ut som om de kom fra gamle vinylplater.

MP3 for profesjonelle


I spilleliste-vinduet er det enda flere muligheter. Du kan normalisere låter (jevne ut lydnivået), overføre de til en ekstern MP3-spiller eller redigere ID3-taggen. Det mest interessante er imidlertid at du kan redigere låtene – klippe de, eller legge inn fade-effekter. Det gjøres enkelt gjennom et grafisk grensesnitt.

Flere muligheter

Det er ikke alt. Har du fire høyttalere, kan du stille inn surround-nivået til å passe perfekt til romforholdene, musikktype og lignende.

Programmet støtter også MP3Pro, filtypen som skal gi mindre filer med nesten like god kvalitet. Dessverre kan du bare lage 20 MP3Pro-filer med myMP3Pro, vil du konvertere flere må du oppgradere programmet.

Utover det som er inkludert i basisprogrammet, følger det to mindre programmer med i pakken. Det første heter get it on CD, et program som lar deg jobbe videre med filer, redigere dem ytterligere og brenne CDer. Selv om programmet er ganske komplisert, kan du med litt prøving og feiling skape de ultimate mix-cdene.

Ikke nok med det, du får også med et program som enkelt lar deg designe omslagsbilder til dine CDer.

MP3 for profesjonelle


myMP3Pro 4.0 bør med andre ord tilfredsstille de fleste som tar sin MP3-samling seriøst. Selv om det finnes programmer som utfører mange av de samme funksjonene gratis, er Steinbergs løsning meget profesjonell, enkel å bruke og kraftig. Ikke er den så dyr heller – prisen ligger på 25.85 Euro, eller ca. 220 kroner.

Du kan finne mer informasjon på nettsidene til programmet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer