MP3-formatets far: Karlheinz Brandenburg

Karlheinz Brandenburg (foto: Fraunhofer Gesellschaft)
Karlheinz Brandenburg (foto: Fraunhofer Gesellschaft) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Allerede i 1977 hadde student Karlheinz Brandenburg, ofte kalt "MP3-formatets far" begynt å gruble på problemstillinger rundt komprimerte digitale lydsignaler.

Det sies at han ble satt på ideen av Dieter Seitzer, en professor ved universitetet i Nurnberg som hadde en syk idé om å overføre musikk via telefonlinjene.

Seitzer var naturligvis langt forut for sin tid, og måtte se langt etter noen form for offentlig støtte til å forske videre på sine obskure idéer.

Men Seitzer satte likevel sammen en arbeidsgruppe bestående av Brandenburg og en håndfull andre spesielt interesserte eksperter, men det skulle ta mange år før arbeidet virkelig bar frukter.

>>Les videre: MP3-formatets mor

Innhold:
[Hovedside][MP3-formatets far][MP3-formatets mor][MP3 blir født][MP3 til folket][Den første MP3-lommespilleren][Platebransjen reagerer][Spillere på løpende bånd][Napster][Kapasitet til tusen][Den første samletesten][iPod][Musikkhandel][DRM][Veien videre]

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer