Mp3 i HD er her

Men er det nødvendig?

Mp3 i HD er her
Publisert
Sist oppdatert

Det høres kanskje ut som en litt for tidlig aprilsnarr, for hva er egentlig poenget med en høyoppløselig versjon av mp3 - formatet som jo er ment å komprimere en i utgangspunktet ukomprimert lydfil?

Thomson har ikke tatt hensyn til slike spørsmål når de nå lanserer mp3HD for de av oss som virkelig er audiofile, eller i det minste liker å tro at vi er det.

Intet tap

Formatet påstås å være såkalt tapsløst, som vil si at ingenting av det opprinnelige lydsignalet går tapt i konverteringsprosessen. Dette finnes allerede i relativt godt etablerte lossless-formater som flac og Apple Lossless, men Thomson har gjort et grep som på én måte er smart, samtidig som det på den annen side er litt forvirrende.

For selv om det bare lages én fil når du koder en lydfil i mp3HD, ligger det i den ferdige filen to måter å spille den av på - én i vanlig mp3-format som er kompatibel med alle dagens mp3-avspilleren, og én i mp3HD-format som foreløpig bare kan spilles av i WinAmp i Windows ved hjelp av en plug-in.

Framtidssikring

Thomson tenker med andre ord at de som begynner å kode lydfilene sine i mp3HD i dag, både skal kunne spille av filene på dagens utstyr, samtidig som de vil kunne spilles av på framtidige spillere som eventuelt gjøres mp3HD-kompatible.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer