MP3-spiller med innebygget ”kopibeskyttelse”

For å følge opp opptaksindustriens krav om kopibeskyttelse, har Diamond lagt inn en ”formell implementering” av SCMS (Serial Copyright Management System). Dette må være årets frekkeste manøver!

MP3-spiller med innebygget ”kopibeskyttelse”
Publisert

At mennesker blir mindre barnslige med årene er en illusjon. Sandkassens metoder for å løse konflikter går stadig igjen. Nå annonserer Diamond at de har lagt inn SCMS (Serial Copyright Management System) i MP3-spilleren Rio for å imøtekomme den amerikanske opptaksindustriens organ RIAA (Recording Industry Association of America).

Men de har ikke gjort det egentlig - bare formelt. Og det er egentlig ikke teknisk mulig å implementere SCMS i en spiller som Rio.

Slik virker SCMS

Dette systemet er lagt til rette for at en privat bruker skal kunne ta digitale kopier til eget bruk, uten at kopiene kan kopieres videre. Dermed kan du gi kameraten din en kopi, men kameraten din vil ikke kunne kopiere videre fra denne til sine kamerater. Det er derfor denne kopibeskyttelsesmetoden heter ”Serial”.

En slik kopieringsbeskyttelse er bare effektiv ved digital overspilling som foregår ved at du f.eks. spiller av fra en CD-spiller med digital utgang av typen S/PDIF til en annen digital opptaksmaskin, for eksempel frittstående CD-opptaker, MiniDisc eller enkelte konsument-type DAT-maskiner (som knapt finnes på markedet).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer