MP3-spiller som opptaker?

Publisert
Sist oppdatert

Hei,

Jeg foretar mye intervjuer. Jeg bruker minidisk for opptak. Minidisken har sine klare begrensninger. Enheten (som de aller fleste slike) har kun analog lydutgang. Jeg taper lydkvalitet og viktigere: det tar fryktlig lang tid å overføre intervjuet til harddisk. Jeg har lenge snust på det voksende markedet for digitale portable audioenheter. Med USB2 inngang hadde de vært fantastiske for mitt formål.

Intervjuene skulle vært tilgjengelige som vanlige lydfiler med en gang de var gjennomført. Men alt jeg finner er enheter med innebygd diktafon.

Er det virkelig slik at det ikke er en eneste portabel enhet som har en mikrofon-inngang? Dette må være en utfordring for datadoktoren å ta rede på! Det er helt sikkert mange som kunne ønske seg en harddiskbasert lydopptaker.

Datadoktoren svarer

Hei

Du er ikke alene om dette behovet, både journalister, skuespillere og musikere har etterlyst slike enheter.

Det optimale for disse gruppene ville være en hardiskbasert enhet som tar opp i WAV, med USB/FireWire, stereo mikrofoninngang og linjeinngang i tillegg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer