MP3-spilleren Rio stoppet – foreløpig

Foreløpig er det 1-0 til RIAA i denne kampen om det fremtidige markedet for musikk på nettet. Men dette er bare en utsettelse – det er ikke falt noen dom i saken.

MP3-spilleren Rio stoppet – foreløpig
Publisert

Siste nytt om denne saken er at en amerikansk dommer har besluttet at Diamond ikke får legge MP3-spilleren Rio ut til salg riktig enda. Først skal den opp til høringer.

Samtidig er RIAA (The Recording Industry Association of America) pålagt å stille en garanti på 500.000 dollar som garanti for eventuelle tap Diamond måtte lide på grunn av rettspålegget. Kravet fra Diamond var en garanti på 10 mill. dollar.

Det er ting som kan tyde på at RIAA ikke vinner frem i denne saken, siden dommeren allerede i utgangspunktet indikerte at Rio som produkt ikke opererer med ”seriell kopiering” som er et av sakens kjernepunkter.

Diamond argumenter med at Rio bare er en ren avspillingsenhet uten mulighet for å kopiere eller spille inn, og at produktet derfor ikke rammes av lovene den er anklaget for å bryte.

En ren taktisk manøver?

Mange mener at dette egentlig ikke er noen sak, men at hensikten er å starte en debatt om spredningen av musikk på nettet, og hvordan denne skal foregå i fremtiden.

Dette er en klassisk situasjon, hvor teknologien har innhentet organisasjonene. Dette gjelder enorme summer, og det vil bli endringer i hvordan innspilt musikk blir spredt til brukerne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer