MP3 til folket

Publisert
Sist oppdatert

Det var imidlertid ikke før i 1997 at det store publikum virkelig begynte å få opp øynene for MP3 og komprimert musikk.

En kollega ble det store midtpunktet da han en dag dukket opp på jobben med en brent CD med 170 sanger på, og avspilling hadde blitt bådre bedre og enklere takket være det kule programmet WinAmp.

Winamp beholdt det svært brukervennlige  grensesnittet fra versjon 1.0 i næremer ti år. Du kan fortsatt velge "classic skin" i versjon 5.5 av programmet.
Winamp beholdt det svært brukervennlige grensesnittet fra versjon 1.0 i næremer ti år. Du kan fortsatt velge "classic skin" i versjon 5.5 av programmet. Vis mer


Bak programmet stod de to studentene Justin Frankel og Dmitry Boldyrev, og i motsetning til Fraunhofers Winplay3 var WinAmp helt gratis - noe som forklarer mye av suksessen.

>>Les videre: Den første MP3-lommespilleren

Innhold:
[Hovedside][MP3-formatets far][MP3-formatets mor][MP3 blir født][MP3 til folket][Den første MP3-lommespilleren][Platebransjen reagerer][Spillere på løpende bånd][Napster][Kapasitet til tusen][Den første samletesten][iPod][Musikkhandel][DRM][Veien videre]

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer