MS-programmer i småbiter

Microsoft har endelig forstått det: Vi brukere vil ikke ha gigantiske mastodontprogrammer som både tar mye harddiskplass, mesteparten av minnet og som i tillegg er trege. Nå kommer småbitprogrammene.

MS-programmer i småbiter
Publisert

Når Internet Explorer 5.0 kommer på markedet, vil det følge med en såkalt "administrasjonspakke" som gjør at det blir langt enklere å tilpasse programmet til den enkelte bruker. Firmaet håper selv at dette sørger for at man slipper mas om hvor gigantisk programmet egentlig er. Men denne problemstillingen gjelder ikke bare Explorer. Den gjelder tross alt også de fleste andre Microsoft-produkter, og da spesielt Office.

NT i bunn

Microsoft har i lengre tid sett på hvordan de kan dele Office i mindre biter som i større grad dekker den enkelte brukers behov. I dag er det snakk om å lage abonnementsmodeller hvor brukerne betaler et fast årlig beløp for programvaren, og hvor de da får tilgang til både oppgradering og nye komponenter etter behov. Grunnen til at dette nå blir gjennomførbart, er Microsofts nye katalogstruktur, Active Directory, som gir den nødvendige underliggende strukturen for å gjennomføre dette. Tanken er at dette skal gi Microsoft en fast, noenlunde garantert inntekt i årene som kommer.

Office 9

Sannsynligvis vil vi i løpet av året sannsynligvis se en ny Office-versjon (foreløpig kalt Office 9), som både inneholder gruppevarefunksjoner og avanserte muligheter til å arbeide over Internett. Alle programmene vil ha HTML som et grunnleggende filformat, men samtidig ønsker Microsoft å benytte "egne" filformater for dem som ønsker å benytte mer avanserte funksjoner i programmene. Det vil også lages bedre integrasjon mellom Microsoft BackOffice og Microsoft Office, og -- som allerede nevnt -- den nye Office-pakken vil være bygget opp som komponenter slik at man slipper de enorme programvareinstallasjonene som vi ser i dag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.