MS vil utkonkurrere MP3

Microsoft har nylig annonsert betaversjonen av sin Windows Media Technologies 4.0-pakke. Denne byr på enda et nytt lydformat, som skal være et alternativ til MP3. Og plateselskapene jubler.

MS vil utkonkurrere MP3
Publisert

MSAudio, som det nye formatet kalles, skal gi like god lydkvalitet som det populære, menkontroversielle MP3-formatet. Derimot er MSAudio-filene halvparten så store, takket være nye komprimeringsteknikker.

Musikkindustrien har lenge kjempet mot MP3-distribusjonen, og beskyldt nettstedene som tilbyr slike filer både for piratvirksomhet og for å krenke opphavsrettigheter. Dette problemet har Microsoft adressert, og bygget inn en krypteringsteknologi som skal sikre rettighetene. Dette er trekket er populært hos plateselskapene, og flere av disse har erklært sin støtte til det nye formatet.

To fluer i samme smekk

Det er ikke bare MP3-formatet Microsoft utfordrer, men også den kjente RealPlayer-standarden. MSAudio-filene kan sendes over internettet i sanntid, akkurat som streaming RealAudio-filer. Forskjellen er at teknologien til Microsoft skal gi betydelig bedre lydkvalitet.

Også videooverføring skal være av meget god kvalitet, særlig for modem-brukere.

Media Technologies-pakken består av Media Player, Media Services, Media Tools og Media Audio SDK (software developers kit). Programvaren er allerede tilgjengelig for nedlastning, og kan hentes her.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer