MSI DR4-A

Er du ute etter en DVD-brenner som er rask på det meste, og ikke dummer seg ut på noen av enkelt-testene? MSI er en god allrounder, og dessuten raskest på håndtering av CD.

MSI DR4-A
Publisert

MSI, eller MicroStar International, er først og fremst kjent for utmerkede hovedkort. Men som mange av sine konkurrenter har de utvidet sortimentet, og tilbyr nå både grafikkort, trådløst nettverksutstyr og optisk lagring. Denne kombibrenneren er det siste skuddet på stammen.


Brenneren leveres som retailversjon, med kabler, skruer, programvare og brukerveiledning. Det er ikke lagt spesielt vekt på at fronten skal gjøre seg spesielt bemerket, både panelet og skuffen er i den ordinære PC-fargen og sistnevnte er forsynt med firmalogo, CD-logo og DVD-symboler fra begge leire.

Brenneren støtter altså både + og - formatene, og brenner med 4x og overskriver med henholdvis 2,4x på +RW og 2x på -RW.

CD brennes med 24x, overskrives på 10x og leses med 40x.

Aksesstiden er av en eller annen grunn ikke oppgitt verken på DVD eller CD. Denne parameteren er ikke lenger så viktig, siden det er sekvensiell lesing som gjøres i 99,9% av vanlig bruk. "Ingen" kjører vel lenger oppslagsverk fra DVD eller CD, siden harddiskplass har blitt så billig, det er i hvert fall vårt inntrykk.

Ytelse

Brenneren plasserer seg godt sammenlignet med konkurrentene, uten å være best på noen områder. Den ligger lenger ned på listen for DVD+R med sine 7:22 mot vinneren Plextors 6:11, men plasserer seg høyere opp i -R ytelse med 7:29 mot vinneren Necs 7:06

Overskrivning av DVD+RW på 11:41 er nesten minuttet lengre enn vinneren fra Sony, men ligger likevel litt foran Nec.

Alle målinger refererer til skriving av en fil på 2 GB-

På CD derimot, knuser den konkurrentene med 3:48. Nestemann er Sony med 4:11, og de fleste andre ligger opp mot ov over 5 minutter.

Ripping av musikk-CD er også en sterk disiplin, her er den med knalltiden på 2:37 nesten et halvt minutt raskere enn Nec-variantene på 3:05.

Konklusjon

Dette er en helt kurant all-round DVD-brenner, med topp ytelse på CD.

Programvaren som følger med er allsidig, pakken inneholder Ahead Nero, PowerDVD 4.0, Sonic MyDVD og ShowBiz - det er et utmerket knippe å komme i gang med.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer