MSI DR8-A

Nå har også 8x brenneren fra MSI dukket opp, og vi har testet. Kan den måle seg med den overlegne ytelsen til Plextor?

Publisert
Sist oppdatert

Hittil er det bare Plextor som har levert 8x DVD-brennere her hjemme, selv om både Nec og Sony har annonsert brennere som støtter denne hastigheten med levering i svært nær framtid. Waitec har til og med annonsert en 16x-brenner, men levering og pris er ukjent.

Men MSI vil også være med i racet, med modellen DR8-A som støtter 8x på DVD+R, og vi har hatt den på testbenken.

Valg av media

OPPDATERT: Da vi skulle testePlextor sin 8x brenner, var det ingen 8x plater på markedet. Dette spilte imidlertid ingen rolle, fordi den var laget for å oppnå topphastigheten på tilgjengelige 4x media. Dette fikk vi bekreftet, og den klarte å brenne 2 GB på 4 minutter og 16 sekunder - rundt 2 minutter raskere enn 4x-brennere. Du kan lese hele testen her.

Nå er 8x DVD+R plater tilgjengelige, men vi testet først MSI-brenneren med de samme 4x platene som vi brukte på Plextor.

Lesing og ripping

Før vi testet brenning, testet vi lesing av DVD og CD-plater samt ripping av musikk-CD. Her fikk vi gode resultater, med en topphastighet på 5 744/KB sekund på CD, og en gjenomsnittshastighet på 25.2X (3 780 KB/sekund). DVD lesehastigheten steg jevnt utover platen og kom opp i hele 12 711 KB/sekund på slutten. Dette gir et gjennomsnitt på 6,1X.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer