MSI TV @nywhere

Det finnes mange løsninger for TV på PC, men denne løsningen fra MSI byr på noe mer: Den kan sende TV-programmet i komprimert utgave ut på nettet! Vi har testet.

MSI TV @nywhere
Publisert
Sist oppdatert

Ville du se TV på PC og i tillegg muligheten til å distribuere TV-signalet til flere PCer, så kan denne løsningen være midt i blinken. Men vi støtte på noen alvorlige problemer underveis.

Installasjon

Allerede her fikk vi litt problemer. Kontakten til TV-kabelen er så stor, selv om vi skrudde av bajonettfatningen, og sitter plassert så høyt på braketten, at det var vanskelig å tre den gjennom åpningen. Det måtte både lirking og pressing til før det kom på plass. I en annen PC ville vi ha måttet file ut åpningen for å få inn kortet.

MSI TV @nywhere


De øvrige kontaktene på kortet er for video inn på S-Video og koaks, og for lyd inn og ut på minijack. Det er også en kontakt til mottakeren for fjernkontrollen.

Denne er liten og kanskje den minst fancy vi har sett, men den duger.

Installasjon av programvaren var derimot enkel og helt etter boka.

Skanning av kanaler gikk greit, men stasjonsnavn dukket ikke opp.

Lydproblemer

Først trodde vi det var noe galt med kablingen, siden det hørtes ut som om det var en løs ledning inne i en av pluggene. Det eneste vi hørte var en skrapelyd som fulgte dynamikken i det som skulle vært lyden.

Plutselig kom lyden, når vi endret lydinngang og endret tilbake igjen og trykket OK.
Dessverre fortsatte dette problemet å dukke opp hver gang vi skiftet kanal! Inn i oppsetts-menyen og et par klikk så ble det i orden igjen....

Dette er ikke relatert til lydkortet, vi prøvde også kobling direkte fra TV-kortet til lydanlegget og gjennom to forskjellige lydkort.

Nye drivere og programvare hjalp heller ikke.

Det eneste løsningen er å sette lyden til Mono, uansett om sendingen er i stereo. Dette tipset kom fra en av våre lesere som har erfart det samme problemet. Vi sjekket det og det "løste" lydproblemene her også.

Bildekvalitet

Bildet var bra, ikke det beste vi har sett, men helt kurant. Bildekvaliteten på TV-kort er generelt blitt både høyere og jevnere, vi har ikke sett noe dårlig bilde på noen av de vi har testet i det siste.

MSI TV @nywhere


Det er faktisk mye større forskjeller i bildekvalitet mellom det som sendes på kanalene.

Opptak

Et trykk på opptaksknappen, og du tar opp video i det formatet du har spesifisert på forhånd. Her er det både forhåndsinnstilte og egenspesifiserte muligheter, i hele kvalitetsspekteret opp til høykvalitets DVD – som forøvrig er bedre enn sendingen og helt bortkastet...

Over nettet

Klikk for større bilde
Klikk for større bilde Vis mer
MSI TV @nywhere


For å kunne motta TV som videostrøm, måtte vi velge nettverksport og kvalitetsnivå på "sendingen" i PCen hvor TV-kortet sitter. Her er det en mengde muligheter, fra modemforbindelse til lokalnett.

Mottakeren må også ha MSIPVS-programvaren installert, og her spesifiserer du navn og IP-adressen til senderen og legger denne i en liste. Et dobbeltklikk på senderen du ønsker å se TV fra starter overføringen.

Vi installerte MSIPVS på vår bærbare med trådløst nettverkskort, og det fungerte utmerket uten videre! Vi kunne gå omkring i huset med bærbart TV, i ganske kurant kvalitet! Men noen fullskjermsløsning med de store visuelle opplevelsene bør du ikke forvente deg.

Du kan skifte kanal osv fra mottakeren, så du er ikke bare en passiv mottaker av en videostrøm. Riktignok tar det en del tid, avhenging av bufferstørrelsen, men det fungerer.

Konklusjon

Hadde stereo-lyden vært på plass hadde dette vært en topp løsning. Men hvis du ikke er opptatt av dette, og vurderer nettverksmuligheten høyere, vil vi absolutt anbefale kortet!

Prisen er svært lav, bare 541 kroner inkl mva.

Distributør er Komplett

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer